NAGY TAVASZI KIÁRUSÍTÁS - Több ezer termék remek árakon

Bővebb információ itt >>   Az akció még tart:  

Kategóriák
 
 
 
 
 

Black Friday kedvezmény

 

A Black Friday kifejezés az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált térségünkben, és bár a neve azt sugallja, hogy kifejezetten péntek, ezt a napot nem tartják be olyan szigorúan a kereskedők, és a péntekek időnként kedvezményekkel és akciókkal teli hétvégékké válnak.

De tudod, honnan ered a Black Friday ? És miért hívják "fekete pénteknek"?

 

 

Mint sok más ünnep és ünnepi nap, a Black Friday is nagy darabon keresztül érkezett hozzánk Amerikából. A Black Friday a hálaadás napját követő péntek informális neve, mivel ezt az ünnepet az Egyesült Államokban mindig november negyedik csütörtökén tartják.

 

 

A kereskedők és vásárlók számára ezen a napon kezdődik a karácsonyi vásárlási szezon, amely az év legforgalmasabb időszaka. Bár a fekete pénteket nem tekintik hivatalos ünnepnek Amerikában, Kalifornia és néhány környező állam megadta ezt a "hálaadás napja" ünnepi státuszt, legalábbis a kormányzati alkalmazottak számára. Emiatt sok kormányzati szerv és iskola zárva tart a Fekete Péntek idején. A kiskereskedők számára ez előnyt jelent, mert a klasszikus hétvége négynapossá válik, és ez növeli az eladások növekedését.

 

 

Amerikában az üzletek a Black Friday idején módosítottak nyitvatartást, így a szokásosnál hamarabb nyitnak. 2011 után több kereskedő úgy döntött, hogy még a végletekig visszaszorítja nyitvatartását, és már éjfélkor kinyitja az üzletek kapuit, néhányan még este, hálaadáskor.

 

 

Mi a Black Friday név jelentése?

 

Bár a Black Friday név némileg pozitív a kereskedők és vásárlók számára, eredete nem annyira kellemes. A „fekete péntek” kifejezést először 1966-ban használták Philadelphiában, közvetlenül a rendőrség részéről. A hálaadás másnapján felhívták a Black Fridayt, mert olyan sokan vásároltak pénteken, hogy a forgalom teljesen összeomlott, a zsúfolt utak pedig balesetekhez, sőt erőszakhoz vezettek.

 

 

Lehet, hogy nálunk ez a nap nem olyan népszerű, mint Amerikában, de értékesítőink már most kezdik kihasználni a Black Friday marketing előnyeit. Nem szokatlan, hogy kizárólag november utolsó péntekén jelentkezünk, de sokszor az év során máskor is találkozunk ezekkel a különleges kedvezményekkel . És sokszor találkozunk azzal, hogy a kereskedők egész héten kínálják ezeket a hatalmas kedvezményeket vásárlóiknak, nem csak egy nap vagy hétvégén.

 

 

 

 

Customer reviews0

Írja meg a véleményét
Helyezze be személyes adatait az űrlapba, és írja be a véleményét hogy segítsen más ügyfeleknek.

...

Válasz hozzáadása hozzászóláshoz:

... Mégse