NAGY TAVASZI KIÁRUSÍTÁS - Több ezer termék remek árakon

Bővebb információ itt >>   Az akció még tart:  

Kategóriák
 
 
 
 
 

Nem szabad lebecsülnünk a könyvolvasást egyik életkorban sem

 

Miért olyan fontos a könyvek olvasása? Ezt az alapkérdést millió kis részre lehetne osztani válaszokkal, amelyek mindegyike más okot, valami újat adna nekünk.

Az olvasás az egyik első dolog, amit kisiskolásként megtanultunk. Küzdöttünk vele, addig gyakoroltuk, amíg a papírokon lévő betűk értelmet nem kaptak, szavakká, mondatokká, végül történetté alakultak át. Az olvasás nálunk magától értetődő készség, de ezen a világon sokak számára nem magától értetődő, ezért tisztelnünk kell.

 


 

Ezen kívül a könyvolvasás megtanít bennünket. Nem, nem csak a tankönyvekkel bajlódunk az iskolákban, amelyek tudást öntenek a fejünkbe, és megtanítanak valamire az életben (pedig egyszer sokszor esküdtünk rá, hogy ezt a jövőben soha nem használjuk). A könyvek általánosságban megtanítanak bennünket, akár egy tudományos cikket tart a kezében a legújabb mesterségesintelligencia-technológiáról, akár egy fájdalmas utazásra indul Mordorba a kis hobbitokkal .

 

 

 

A könyvek megtanítanak látni. Megért. Érezni. Megváltoztatják a világról alkotott képünket, bátorságot adnak. Nekik köszönhetően olyan helyzeteket élünk meg, amelyeket talán soha nem (ha a Kinget olvasod, mondd azt, hogy „hála Istennek”); nekik köszönhetően sok olyan helyre utazunk, amelyek örökké csak a képzeletünkben léteznek; nekik köszönhetően új embereket ismerünk meg, barátkozunk és szeretjük az életet. A könyvek pedig az egészségünket is javítják – testi és lelki egyaránt.

 

 

A könyvek iránti szeretet a kicsiknél kezdődik

 

A kisgyermekek feje olyan, mint egy szivacs. Hatalmas mennyiségű információt képesek befogadni - még azokat is, amelyeket biztosan nem akarsz befogadni, és azokat is, amelyekről valószínűleg soha nem hallottál. Ezért fontos lehetőséget adni számukra, hogy megismerjék az őket körülvevő világot és a természetet, hogy megértsék, mi hogyan működik (néha úgy találjuk, hogy valóban fel kell ecsetelnünk saját tudásunkat), és válaszolni kell végtelen kérdések „miért?”.

A gyerekirodalom pontosan ugyanúgy igyekszik ezt megvalósítani, mint amilyen szórakoztató és órákig képes lekötni a figyelmet, az ilyen kiadványok pedig legkönnyebben a „ 10 éven aluli gyerekeknek szóló könyvek ” kategóriában találhatók meg. De ezeket a könyveket nem csak szakértők írják, akik tudják, miről beszélnek – hanem hozzánk hasonló szülők is, akik igyekeznek egy kis kreativitást és eredetiséget vinni a mindennapi életbe. Ezért nem szabad megfeledkeznünk kreativitásunkról és bölcsességünkről sem, aminek köszönhetően egy kicsit feljebb kapaszkodhatunk a gyerekek szemében.

Különböző tudósok kutatásai megerősítették, hogy a könyvolvasás valóban előnyös a gyerekek számára. Segít többet gondolkodni, kapcsolatokat teremteni, és ennek köszönhetően tovább tudnak koncentrálni. Gondolataik nincsenek szétszórva, és óvatosak.

   

 

Gyermekkora a legerősebb fegyver, a könyvek pedig az egyik módja annak, hogy segítsenek neki növekedni és boldogulni. Minden gyerek különleges, nem szabad elfelejteni, de néha emlékeztetnünk kell - és pontosan ezt szolgálják a 10 év feletti gyerekeknek szóló könyvek , amelyek tele vannak halhatatlan történetek hőseivel. Legyen szó akár egy lépcső alatti kamrában élő árvává, akár egy teljesen kitalált világból származó sárkánylovassá, a gyerekek fantáziája az, ami egy csipetnyit tesz a valóságba, és elhiteti velük, hogy nagyszerű barátokkal és jó szívvel bármire képesek. És ezeket a dolgokat magukkal fogják vinni a jövőben.

 

A könyvolvasás jelentősége felnőttkorban még nem ér véget

 

A modern időkben, amelyeket teljes mértékben a technológia ural, fokozatosan elfelejtjük az olvasás fontosságát. És ha hozzáteszed a napi feladataidhoz, valószínűleg a könyv az utolsó, amire gondolunk.

Az igazság azonban az, hogy valóban el kell gondolkodnunk a könyvek olvasásán. Miért? Először is jót tesz az egészségünknek. Természetesen a lapozás nem ad plusz kilókat és nem gyarapodik az izomzat, de a tudományos tényeken alapuló könyvek olvasása más előnyökkel is jár.

Mit kell először megemlíteni? A könyvek olvasása javítja a memóriánkat. Ennek köszönhetően az agyunkat összetettebb módon használjuk, mint amikor tévét vagy filmet nézünk. Ezért az olvasás az Alzheimer-kór egyik megelőzése.

További előny, hogy fantáziánkat használjuk, amikor olvasunk, és elképzelünk helyzeteket a kezünkben tartott történetből. Ezek a gyakorlatok javítják az agyműködést, megterhelik azt, és növekszik a másokkal való együttérzés képessége.

Nem meglepő, hogy a stressz a modern kor modernizációjának egyik betegsége. Lehet, hogy azt kérdezi: "Hogyan védekezhet a stressz ellen?", De ennek a cikknek a témája megmondja. Igen, ez így van, könyvek olvasásával . A kutatók azt találták, hogy az olvasás jobban segít a stresszes embereknek, mint a zenehallgatás vagy a hosszú séták, mert olvasás közben nem gondolunk magunkra. Megszemélyesítjük magunkat, és a főszereplő fejében élünk. Minden kész. Tulajdonképpen mitől idegeskedtünk?

A könyvek motiválnak bennünket, hogy jobbak legyünk, önbizalmat adnak, és útmutatást adnak ahhoz, hogyan változtassunk életmódunkon, és hogyan lépjünk bátran a helyes irányba. Nevelnek minket; mellettünk utaznak; történeteket mesélnek el arról, hogy mi is történt valójában a köztünk élő emberekkel.

Ők a mi csendes terapeutáink, és pénzt takarítanak meg nekünk, amit a pszichológusokkal töltött órákra pazarolnánk. Néha elég egy történetet találni ugyanannyi irodalomban, mint a miénk. Akkor már nem érezzük magunkat egyedül.

És ha összehasonlítja életét a modern kor jellemzőivel, ahol szinte senkinek nincs ideje, és mindenki siet - vásároljon hangoskönyvet , vegye fel okostelefonjára, vagy játssza le az autóban... És kezdjen el olvasni a saját kezével. fülek.

 

 

Customer reviews0

Írja meg a véleményét
Helyezze be személyes adatait az űrlapba, és írja be a véleményét hogy segítsen más ügyfeleknek.

...

Válasz hozzáadása hozzászóláshoz:

... Mégse