NAGY TAVASZI KIÁRUSÍTÁS - Több ezer termék remek árakon

Bővebb információ itt >>   Az akció még tart:  

Kategóriák
 
 
 
 
 

Mit jelentenek az i-Size autósülések?



Az új európai szabvány, az ECE R129 ( i-Size ) koncepciója először 2013 júliusában vált ismertté, és azóta a gyártók évek óta gyártják az autóüléseket e szabvány szerint. De miért emlegetik egyre gyakrabban az elmúlt évben?


 

Ennek egyik oka az, hogy bár az autósüléseket még mindig a régi ECE R44 szabvány szerint gyártják, eltörlésük dátumát a közeljövőben tűzik ki. A másik ok, hogy az autóülésgyártók kizárólag az új i-Size szabványra térnek át (mivel ezek az autósülések minden új i-Size autóba illeszkednek), így a kereskedők és a vásárlók nagyobb valószínűséggel megfelelnek ennek.

Mi az i-Size ?

Az i-Size- kompatibilis autósülések megjelenésével néhány olyan újítással találkozhatunk, amelyeket a régi szabványnál nem szoktunk meg. A régebbi autósülés- modelleket a gyerek súlya szerint osztották fel - az i-Size -nél pont ezzel a magassággal kell tájékozódnunk.
Az új töréstesztek szerint, amelyek az i-Size bevezetéséhez vezettek, az ezzel a szabvánnyal készült autósülések még biztonságosabbak, és jobban védik a gyerekeket az autóbalesetekben. A gyermeket 15 hónapig ellentétes irányban kell rögzíteni az autósülésben egy nagyon praktikus ok miatt - a nyaki gerinc ilyen korban még nem teljesen fejlett, törékeny és sérülékeny, és a hátrafelé néző autónak köszönhetően ülőhelyük , fejük, nyakuk és létfontosságú szerveik sokkal jobban védettek.
Az i-Size autósülés rögzítésének feltétele az Isofix , de ez a rögzítés egyszerűbb, így elkerülhető a helytelen elhelyezés. Nem lehet i-Size autósüléseket elhelyezni olyan régebbi autómodellekbe, amelyek nem támogatják az Isofix -et.

 

Mire jó az i-Size autósülés ?

 

  • Isofix rendszerrel van felszerelve
  • belső többpontos biztonsági övvel rendelkezik
  • születéstől 105 cm-ig (azaz körülbelül 4 éves korig) gyermekek számára készült
  • 15 hónapon belül a gyermeket az ellenkező irányba kell visszatartani
  • oldalütközés esetén is megfelel az előírt törésteszteknek
  • egy gyermekkel együtt legfeljebb 33 kg


Mi a helyzet a régi ECE R44 szabványú autósülésekkel ?


Mivel a régi szabványos autósüléseket továbbra is párhuzamosan gyártják az i-Size autósülésekkel , továbbra is használhatók. Az i-Size autósüléseken azonban átlátszó gyermekmagasság-címke található, és Isofix rögzítés is van. Ennek eredményeként segítenek elkerülni a szükségtelen kockázatokat, például az autósülés helytelen felszerelését a járműben, ami a gyermek életének végzetes veszélyéhez vezethet.

 

Customer reviews0

Írja meg a véleményét
Helyezze be személyes adatait az űrlapba, és írja be a véleményét hogy segítsen más ügyfeleknek.

...

Válasz hozzáadása hozzászóláshoz:

... Mégse