NAGY TAVASZI KIÁRUSÍTÁS - Több ezer termék remek árakon

Bővebb információ itt >>   Az akció még tart:  

Kategóriák
 
 
 
 
 

Jozef Karika - a könyvfélelem és a feszültség mestere



Jozef Karika jelenleg a kísérleti műfaj egyik legkelendőbb írója Szlovákiában, sokan a félelem és a feszültség mesterének titulálják. Sikeres irodalmi útja azonban már azelőtt elkezdődött, hogy rémtörténeteivel megismerkedhetett volna a szlovák irodalom kedvelőivel, és gyakran átlépte kis Szlovákiánk határait is.

 

 

 

Miután Karika történelmet és filozófiát tanult, az olvasók már 2001-ben felismerték a nevét. Azóta tizenhét könyvet írt , amelyek nemcsak szlovákul és csehül, hanem lengyelül és angolul is megjelentek. De nem a könyvek az egyetlen módja annak, hogy találkozhassunk munkásságával – írt cikkeket és analógokat amerikai, brit és német folyóiratokban, és még mindig foglalkozik rövidprózával. Novelláit a szlovák Fantázia folyóiratban és a RAK irodalmi folyóiratban találjátok.

 

 

 

Horror Rift és Maffia Stories

 


A maffiatörténetekből Karika áttért a horrorfilmekre, de ahogy ő maga mondta, igyekszik változtatni kiadványai műfaján. Munkáinak sokszínűségét élvezi leginkább, mert tágíthatja mozgásterét, kreativitását, kifejezőeszközeit, hiszen ezek mindegyik témában teljesen eltérőek.

 

 

 

A Karik gondozásában 2016-ban megjelent Trhlina című regény idén azonos című filmadaptációt kapott, jelenleg a szlovák mozikban láthatjuk. És valójában honnan jött az ihlet egy ilyen sikeres könyvhez? Miután Jozef Karika kiadta a Félelem című titokzatos thrillert, egy férfi felhívta, és elmesélt egy rémisztő történetet . Karika ezt a történetet rögzítette, igazolta, más tényeket is megtudott és mindent horrorba dolgozott fel, ami három év után vizuális megjelenést is kapott. A könyv amellett, hogy tragikus és ijesztő, rámutat Szlovákia egyik legnagyobb titkára, az emberek eltűnésére a Tribeč-hegységben.

 

 

 

Mit ajánl a szlovák íróknak ?

Annyira nyilvános elképzelés, hogy Szlovákiában az írók különféle akadályokkal szembesülnek a sikeressé válás előtt – ilyen például az általános művészetek elégtelen támogatása, vagy szinte nem létező lehetőség arra, hogy kizárólag szerzőként megéljenek. Karika azonban nem látja olyan rosszul önmaga és más szerzők helyzetét, és úgy gondolja, hogy az egyetlen dolog, ami gátolja a művészeket abban, hogy műveiket világgá vigyék, az az, hogy éppen Szlovákiában élnek. Ez akadályozza őket abban, hogy kizárólag a kreatív munkának szenteljék magukat, ami a legfontosabb szempont könyvük vagy egyáltalán más műalkotásuk elkészítésében .

 

 

Jozef Karik könyveinek listája

 


2003 - Szláv varázslat
2005 – Árnyékzónák
2007 – A pénz varázsa
2007 – K. P. M. P. Z.
2009 – Meon Gates
2009 – Liber 767 vel Boeingus: Durva kísérletek a káosz varázslatával
2010 – A maffia árnyékában
2011 – A maffia árnyékában 2.: Ragadozók ideje
2011 – Az állam ellensége
2012 – Halálra
2013 – Halál 2: Irgalom nélkül
2014 - Félelem
2015 - Sötét
2015 – Fekete játék: Maffia kormány
2016 - Rift
2017 – Fekete év: maffiaháború
2018 - Szakadék

 

 

Customer reviews0

Írja meg a véleményét
Helyezze be személyes adatait az űrlapba, és írja be a véleményét hogy segítsen más ügyfeleknek.

...

Válasz hozzáadása hozzászóláshoz:

... Mégse