NAGY TAVASZI KIÁRUSÍTÁS - Több ezer termék remek árakon

Bővebb információ itt >>   Az akció még tart:  

Kategóriák
 
 
 
 
 

A lányoknak szánt játékok nem csak lányoknak valók

 

Ma olyan világban élünk, ahol egyre többen kezdenek elhinni, hogy minden játékot uniszexnek kell tekinteni. A babák nemcsak a lányokat, hanem a fiúkat is megtaníthatják empátiára, és arra, hogy milyen egy másik emberről gondoskodni, és a Lego sem pusztán fiús dolog. Végül is a lányok finommotorikus készségeiket és a játékokkal kapcsolatos térlátásukat is fejlesztik, amikor kis darabokkal játszanak. A modern kereskedelmi piac egyre több uniszex játékot kínál, amelyek színét semleges árnyalatokra hangolják, így a szülők könnyen belélegezhetik ezeket a játékokat , mivel a "rózsaszín csak a lányoknak, a kék csak a fiúknak". De tudod, hogy a gyerekek nem osztják a rózsaszínt és a kéket lányokra és fiúkra, hacsak nem tanítják őket felnőttek?

 

Gyermekeit valószínűleg nem érdekli, mivel játszanak – ha tetszik nekik a játék , és menőnek találják, akkor tényleg bármivel játszanak. De ha kis hercegnőknek és hercegeknek, művészeknek, kismamáknak és cinkéknek keresel valamit, akkor nyugodtan olvass tovább.

 

Empátiára tanító játékok

A mamának-apának való játék talán a legalapvetőbb gyerekjáték, amellyel a kicsik elkezdik, és egyben az egyik legfontosabb is – különösen manapság, amikor a pszichológusok úgy vélik, hogy az empátia a 21. század kihaló vonása. Bebizonyosodott, hogy az empátia a bátorságból fakad, mert az empátia az, ami arra készteti a gyerekeket, hogy kiálljanak társai mellett és küzdjenek az igazságtalanság ellen. Az empatikus emberek erősebb interperszonális kapcsolatokkal rendelkeznek, szeretnek együtt dolgozni, együttérzést mutatnak, támogatást nyújtanak és csapatjátékosok. Problémákat oldanak meg másokkal, tudásukat és meglátásaikat megosztják a környezettel. Nem pont ilyen embert akarsz nevelni a gyerekeidből?

A babákkal való játék azonban nem csak empatikusra tanítja a gyerekeket. A másik „mini személyről” való gondoskodás hozzásegíti a gyerekeket ahhoz, hogy felelősségteljessé és önállóvá váljanak, mert rájönnek, mit is takar az ilyen gondoskodás. És ha a kicsik meghívják barátaikat játszani a babákkal , annál jobb! Így kénytelenek kommunikálni a háztartás vezetéséről olyan barátaikkal, akik esetleg más otthoni környezetből származnak, mint ők. Beszélgetnek, közösen „megoldják” babagondozásuk kérdéseit, és megpróbálnak társaik szemével nézni a világot.

 

Fantáziát építő játékok

Egy híres tudós egyszer azt mondta, hogy " a fantázia fontosabb, mint a tudás ." És ez igaz, mert képzelet nélkül világunkban soha nem lennének látnokok, akik új és hasznos dolgokkal állnak elő, hogy bolygónkat jobb hellyé tegyék.

A képzelet fejlesztése már kiskorban elkezdődik a gyerekszoba falai között. Ha olyan játékokat próbál kiválasztani, amelyek megmozgatják a gyerekek fantáziáját, győződjön meg arról, hogy a játékkal a gyerekek több módon is játszhatnak. Végtére is, mi a móka, ha csak egy adott járművet tud összeszerelni a Lego -ból, vagy ha az autót néhány egyszerű funkcióval kell vezérelni? A képzelet fejlesztését támogató játékoknak együttműködésre, kommunikációra kell késztetniük a gyerekeket, hogy minden játék mindig valami másról, valami újról szóljon, hogy a végtelen lehetőségeket kipróbálhassák. A babák és plüssjátékok természetesen nagyon jó módja a képzelet fejlesztésének (a sirály mellett ülni a legközelebbi plüssjátékok körében nem csak a hollywoodi forgatókönyvírók találmánya), de a játékboltok is kínálnak minikonyhákat, éttermeket. és üzletek , amelyek örök szórakozássá válnak a legkisebbek számára, akiket csak a képzeletük határai vezérelnek.

 

A gyerekek szeretnek valaki másért játszani. Nem számít, hogy hercegnők és hercegek, kalózok és kalózok akarnak lenni, különböző szakmák, vagy csak úgy tesznek, mintha a mindennapi hőseik (igen, a szüleikre gondolunk). Igyekeznek olyan jeleneteket kitalálni és minél megbízhatóbban eljátszani, amiben a jelmezek, kellékek is segítségükre lehetnek. Rajtad múlik, hogy a boltban veszed-e meg, vagy együtt készíted el.

 

Az önkifejezést támogató játékok

Azoknak a játékoknak, amelyek a gyermekek természetes kreativitására épülnek, ugyanolyan fontosaknak kell lenniük, mint azoknak, amelyek megtanítják őket olvasni és megérteni a matematikát és a természettudományokat . A művészet alkotása során a gyerekek nemcsak finommotorikus készségeiket fejlesztik, hanem megtanulják kifejezni érzelmeiket és gondolataikat, megosztani véleményüket az őket körülvevő világgal, és így meg tudják mutatni személyiségüket.

Készüljön fel arra, hogy feltűnjön a kis művészek előtt, és szabadítson fel helyet a hűtőszekrényen látványos alkotásaik számára. Támogassa őket, és hagyja, hogy megtudják, mit élveznek a legjobban – legyen az a modellezés , rajzolás , varrás vagy otthoni használatra. Lehet, hogy a hangszeren játszani nem tetszik a szomszédoknak, de mindenekelőtt gyermekei tehetségének fejlesztésére kell gondolnia.

Soha nem tudhatod, hogy ezek a tevékenységek örökre a hobbijaik maradnak-e, vagy komolyabb irányt vesznek-e.

 

 

 

Customer reviews0

Írja meg a véleményét
Helyezze be személyes adatait az űrlapba, és írja be a véleményét hogy segítsen más ügyfeleknek.

...

Válasz hozzáadása hozzászóláshoz:

... Mégse