NAGY TAVASZI KIÁRUSÍTÁS - Több ezer termék remek árakon

Bővebb információ itt >>   Az akció még tart:  

Kategóriák
 
 
 
 
 

Ismerje meg Barcelonát a gyerekekkel – a Casualplay illusztrált útmutatója

 

A Casualplay szeret veled járni, ezért készítettük el ezt az útmutatót arról, hogyan fedezzük fel Barcelonát a kicsikkel!

 

Ez nem egy útmutató, mint mindenki más, ez Albert Arrayas, egy illusztrált útmutató! Albert egy fiatal barcelonai tervező, nagy tapasztalattal. Falfestmények, illusztrált albumok, sőt magazinok szerzője!

Reméljük, hogy Ön is annyira élvezi, mint mi.

 

 

1. Szent Család

Sagrada Familia – ez egyértelműen Barcelona legikonikusabb épülete. Építésze Antonio Gaudí katalán modernista volt, aki a "Szent Család templomának" nevezte.
Ez az ő nagy befejezetlen dolga. Az építkezést 1883-ban kezdték el. A munkálatok 2026-ban fejeződnek be. Jelenleg magánadományokból finanszírozzák.

 

Calle Mallorca, 401
Legközelebbi metrómegállók: L2 és L5 Sagrada Familia
Ellenőrizze a nyitvatartási időt és az árakat

 

Tudtad...?
A templom belsejében található magas és erős oszlopokat fák ihlették – egy nagy erdő. Gaudít is a természet ihlette munkáinak elkészítésére.

 

Gyerekekkel!
Tipikus modernista templom és Barcelona szimbóluma. Javasoljuk, hogy vigye fel a gyerekeket a Sagrada Familia tornyának tetejére, hogy érezzék, a templom részei. Eltölthet velük egy kis időt a Plaza Gaudíban, közvetlenül a házzal szemben. Rengeteg növényzet, szökőkutak, játszótér és tó található.

 

Tippek

Sok lépcső van, ezért javasoljuk a lift használatát.

 

 

 

2. Paseo de Gracia a La Pedrera

 

Ma a Paseo de Gracia keresett márkákkal rendelkező üzletként ismert. A járdákon lehetőség nyílik virág formájú piros csempékre, amelyek a modernizmus szimbóluma. A Paseo de Gracia alján, Calle Aragó és Calle Consell de Cent között található a „Manzana de la Discordia” vagy „a viszály alma”. Ez egy öt épületből álló halmaz, amelyet öt különböző építész készített. A La Pedrera Gaudí utolsó építkezései közé tartozott

 

Calle Provence, 261-265
Legközelebbi metróállomás: L2 / L3 Diagonal; L2 / L3 / L4 Passeig de Gracia vagy
állomás Ferrocarrills Provence
Ellenőrizze a nyitvatartási időt

 

Tudtad...?
A Barcelona Mila család megbízta Gaudót, hogy építse fel a Casa Mila új otthonát, amely La Pedrera néven vált ismertté. Főleg "kőbánya" kőből készül. Ma turisztikai hely. Korábban úttörő modern formája miatt nevetségessé vált.

Gyerekekkel!

Javasoljuk, hogy sétáljon a Paseo de Gracia, La Pedrera környékén. Az utcákat kényelmes padok és nagy fák díszítik. A La Pedrera egyik legjellegzetesebb tulajdonsága a tetőn található. A kémények úgy néznek ki, mint a megkövült harcosok feje.

 

Tippek
Népszerű turisztikai célpont. Ha felkeltettük érdeklődését, étkezhet az ott található szép éttermek egyikében.

 

 

3. Las Ramblas és Boqueria piac

 

A Ramblas Barcelona a Plaza Catalunya téren kezdődik és a tenger felé nyúlik. Ez egy utca, amely soha nem alszik. Még mindig tele van emberekkel, és ez az a határ, amely elválasztja a két települést: Raval és a Gótikus negyedet. Katalóniában a Boqueria piac a város leglátogatottabb és legnagyobb piaca, több mint 300 standjával. Ételek, friss, helyi és egzotikus termékek rendkívül széles a választéka.

 

La Rambla, 9
Legközelebbi metrómegálló: L3 Liceu
Ellenőrizze a nyitvatartási időt.

 

Tudtad...?
Ez az egyik legnépszerűbb utca, és határozottan a város szíve. Öt részre oszlik: Rambla de Canaletas, Rambla de los Estudios, Rambla de las Flores, Rambla de los Capuchinos és Rambla de Santa Mónica.

Gyerekekkel!
A legjobb megoldás, ha elviszi a gyerekeket, és elsétál velük a Ramblason. Itt megtekintheti az összes utcai standot, ahol virágokat, fagylaltot, festményeket árulnak, és böngészhet a híres Boquería piacon is. Ezeken a helyeken sok színt, ízt láthatunk, megismerhetjük a helyi kultúrát. Hab a tortán azt javasoljuk, hogy sétáljon le a Las Ramblason, amíg el nem éri a Columbus-szobrot.

 

Tippek
Ez egy nagyon forgalmas utca, és bár nagyon biztonságos hely, akkor is ébernek kell lennie, és őriznie kell a csomagjait.

 

 

4. Barceloneta

 

Barceloneta a legrégebbi horgásznegyed tengerre néző kilátással. A Hotel W-től húzódik, és a "Mapfre Towers"-ig tart. A város központjában található, ahol érezheti a mediterrán hangulatot, és elfogyaszthat egy jó tapast vagy friss halat.

 

Tudtad...?
Szórakoztató játék – az Óratornyot keressük, amely a Paseo Joan de Borbo közelében rejtőzik.

Gyerekekkel!
Kombináció: a régi negyed és a strand ideális a kicsiknek. A vízpart a város egyik olyan területe, ahol lehet sportolni, biciklizni, futni stb. Ez egy olyan hely, ahol pihenhet vagy lehűtheti a lábát.

 

Tippek
Vannak tipikus tengerparti bárok, ahol elfogyaszthatnak egy italt, miközben a gyerekek a homokban játszanak. Ha szereti a halat, keressen egy kis bárt, és élvezze ezeket a tenger gyümölcseit. Szerezz még néhány strandjátékot, fürdőcuccot, de a napsugárzás ellen is.

 

 

5. Ciutadella Park és Arc de Triomf

 

A Ciutadella Park a Ciutat Vella kerületben található, és az egyik legnagyobb a városban. Sok rejtett zug és zug van benne. Itt található Josep Llimon híres szobra, az El Desconsol (Gyász), a Nagy Üvegház és Katalónia Parlamentje. A park egyik kijáratán közvetlenül a Diadalívhez lehet eljutni, amely 1888-ban épült az egyetemesség kiállításának tiszteletére.

 

Paseo de Picasso, 21
Legközelebbi metróállomások: L4 Ciutadella és L1 Arc de Triomf
Ellenőrizze a nyitvatartási időt.

 

Tudtad...?
Ciutadellában 1907 óta él egy óriási mamut, amely kőből van. A mamut egy kulturális és rekreációs projekt része volt, amelynek célja a parkot az egykor Katalóniában élő állatok és dinoszauruszok életnagyságú kőfigurájával díszítette. Norbert Font művész halálával ez a projekt örökre leállt.

Gyerekekkel!
Ez a város egyik leglátogatottabb parkja, mert végtelen sok mindent lehet itt csinálni. Itt sok a zöld. A barcelonai állatkertben bérelhet egy kis csónakot, és evezhet egy tavon hattyúk és kacsák között.

 

 

6. Montjuïc

A Plaza Españáról , a hegy lábánál, sok mindent látni. A palota, a Katalóniai Nemzeti Művészeti Múzeum és a varázskút, ahol fény- és vízbemutatók zajlanak. Az Avenida Maria Cristina két tornya között található. Hátul van egy botanikus kert, amely körülbelül 1500 növényfajt tartalmaz. Van egy kastély is - egy korábbi katonai erőd, amely fontos szerepet játszott Barcelona történetében.

 

Tudtad...?
A vidámpark Montjuicban található. 1966-ban épült, és további 30 évre tervezték.

Gyerekekkel!
A felvonón gyerekekkel is kalandozhatunk. Jó ötlet piknikezni a Joan Bross Gardensben is.

 

 

7. Joan Miró Park

 

A Joan Miró park közelében található az Avenida del Parallel. Azért nevezték így, mert párhuzamosan fekszik a szélességi vonallal – ahol 1970-ig számos színház és kabaré működött. Ezzel párhuzamosan olyan messze van, mint a Plaza España, az ország egyik legnagyobb tere, amely az 1929-es világkiállításon épült, a Montjuïc lábánál. A Plaza España és a park között található a szokatlan Las Arenas - egy bevásárlóközpont, amely megőrzi a régi aréna eredeti szerkezetét.

 

Legközelebbi metrómegálló: L3 Tarragona vagy L1 / L3 Pl. Spanyolország
Ellenőrizze a nyitvatartási időt.

 

Tudtad...?
A Mujer y Pajaro egy nagy szobor, amely a Joan Miró parkra néz. Főleg színei miatt tartják Miró stílusnak: kék, piros, sárga és zöld.

 

Gyerekekkel!
A park egy olyan hely, ahol a szülők és a gyerekek bárhol találhatnak meglepetést. Sok a növényzet, és a park széles választékát kínálja. Ideális különféle gyermekjátékokhoz.

 

 

8. Horta Labirintuspark

 

A Labyrinth Park a Horta-Guinardó kerületben található, Barcelonától északra. Dombok és erdők veszik körül. Ez volt az utolsó kerület, amely 1904-ben csatlakozott Barcelona városához.

 

Paseo dels Castanyers, 1
Legközelebbi metróállomás: L3 Mundet
Ellenőrizze a nyitvatartási időt és az árakat.

 

Tudtad...?
A Horta Park a legrégebbi kert. Egy régi farmon található, nagyon közel Collserolhoz, ahol az egyik filmjelenetet forgatták. A park több, különböző stílusú kertből áll. Labirintusként ismert, amely a park központi részét foglalja el. 1808-ban avatták fel, bár csak 1971-ben nyitották meg kapuit a nagyközönség előtt.

Velem kicsim !
Ez egy egyedülálló park, ahol családjával töltheti az idejét. Varázslatos hely, ahol a szülők beengedhetik gyermekeiket a romantika útvesztőjébe. Ne felejtse el elolvasni azt a táblát, amelyet a labirintusba való belépéskor láthat:
"Belül, tisztelgés rodeó nélkül,
a Laberinto egyszerű,
ez nem a mester petefészke
hogy Ariadne TESE".

 

Tippek
Ha erre a helyre jár, ne felejtse el ellenőrizni, hogy nincs-e bezárva karbantartás miatt.

 

9. Güell park

A Güell park Barcelona városának egy másik ikonja, amelyet szeretett építésze, Gaudí hozott létre. Ez a "Trencadis" technikának tökéletes példája a kerámiatöredékekkel létrehozott Modern mozaikban. Az oszlopokat, padokat, mennyezetet és a híres gyíkot apró színes kerámiadarabok borítják, amelyeket a világ minden tájáról származó természetes elemek ihlettek.

Calle Olot, s/n
Legközelebbi metróállomás: L3-Vallcarca
Ellenőrizze a nyitvatartási időt és az árakat.

 

Tudtad...?
Eusebi Güel egy nemes megbízásából készült, aki a Kertvárost tervezte. Végül úgy döntöttek, hogy közparkként használják fel, és csak 1926-ban nyitották meg. 1984-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították.

Gyerekekkel!
Gyerekekkel is ellátogathat a hatalmas parkba. Itt különböző formákat és színeket találhat. A Fountai egy nagy gyík alakú, amelyen több ezer szín található. A területen játszóterek és kutyasétáltató is található.

 

Tippek
A park a Carmel-hegyen található. A lépcsőn való feljutás elég fárasztó lehet, ezért érdemes mozgólépcsőket használni, vagy az L24-es, L32-es, L96-os és H6-os busszal közlekedni.


 

10. Collserola és Tibidabo

Itt található a Tibidabo nevű híres vidámpark. A szórakozás itt garantált. Spanyolország legrégebbi vidámparkja, amely még mindig működik. Ez a harmadik legrégebbi Európában és az egyik legrégebbi a világon. Ha gyerekekkel utazik egy nagy biciklivel vagy a legendás Red Plane-en, az igazán nagy élmény lehet számodra.

 

Tibidabo Vidámpark. Plaza Tibidabo, 3-4
Ellenőrizze a nyitvatartási időt és az árakat.

Tudtad...?

Ez Barcelona legmagasabb pontja, 512 m tengerszint feletti magasságban. Collserolán található a Jézus Szent Szíve templom. Ez egy nagy templom Jézus hatalmas alakjával, amely tárt karokkal rendelkezik. A templom és a Collserola olyan tereptárgyak, amelyek Barcelona szinte minden helyéről láthatók.


 

Gyerekekkel
Az egész napos parkban eltöltött nap varázslatos élményben lesz része a gyerekeknek. A Plaza Kennedyről a kék villamossal is eljuthat az Avenida Tibidabo sugárútra.

 

Tippek
Mivel a parkolás kissé bonyolult lehet Önnek, javasoljuk a tömegközlekedés használatát.

 

 

Videó: Úgy érzed, hogy ki akarsz menni? - Barcelona gyerekekkel

 

Customer reviews1

avatar
martinlk

Krásne spracované pamiatky v Barcelone. Chystám sa tam na výlet.

...

Írja meg a véleményét
Helyezze be személyes adatait az űrlapba, és írja be a véleményét hogy segítsen más ügyfeleknek.

...

Válasz hozzáadása hozzászóláshoz:

... Mégse