NAGY TAVASZI KIÁRUSÍTÁS - Több ezer termék remek árakon

Bővebb információ itt >>   Az akció még tart:  

Kategóriák
 
 
 
 
 

Dominik Dán - a legnépszerűbb szlovák krimiszerző

 

Dán Dominik nevét továbbra is rejtély övezi, annak ellenére, hogy napjaink egyik leghíresebb szlovákiai írója . Valódi kilétét a nagyközönség nem ismeri, csak szerettei, volt kollégái és a „Danish”-t kiadó kiadó ismeri. Annak ellenére azonban, hogy a rajongók számtalan összeesküvés-elmélete a személyazonosságával és valós életkorával kapcsolatos, valószínűleg senki sem lepődik meg azon, hogy álnevet használ és névtelen akar maradni, hiszen történetei a „Mi városunkban” (Pozsonyban) lezajlott, megoldatlan bűnügyeket írnak le. ).


 

Tizenhárom évvel ezelőtt Dán Dominik az Ashes of All Aligns című könyvvel kezdte el mesélni detektívtörténeteit , amely 1996 őszén játszódik, és az alvilági harc kezdetét írja le, a korszak több valós eseménye alapján, és nem fél a felhasználástól. jól ismert nevek és nevek nyilvánvaló torzulásai nagy szerepet játszottak ezekben az eseményekben.

Hihetetlen 26 bűnügyi regénye van már a fiókjában, amelyek segítségével az olvasók szemügyre vehetik a szlovákiai megoldatlan bűncselekmények dermesztő részleteit. A gyilkossági nyomozók minden könyv szerves részévé váltak, és kiegészítik őket egy adag durván pótolhatatlan (és gyakran fekete) humorukkal. Ez az egyik oka annak, hogy a dánok olyan népszerűek.

 

 

Az egymilliós példányszám határát segítette átlépni a dohányiparból származó gyilkossággal foglalkozó (és semmi köze a dalhoz vagy Richard Müller énekes személyéhez) címû Cigarette on Two Strokes .

 

Dán Dominik egy interjúban elárulta, gyakran gondolt arra, hogy regényei segíthetnek a bûnügyek megoldásában, amelyeknek a keresése még nem ért véget, de eddig hiába. Bevallotta, valószínűleg az ő hibája, hogy írása még nem könnyezte meg a gyilkosokat, és nem váltott ki bennük olyan lelkiismeret-furdalást, amely arra kényszerítené őket, hogy felkeressék a rendőrséget és bevallják.

 

Megerősítette és megismételte több gyilkossági nyomozó nyilatkozatát is, akik kritizálták a modern krimisorozatokat és filmeket, amelyek célja, hogy a hétköznapi nézőknek "hiteles" képet mutassanak a nyomozás működéséről. A rendezők és forgatókönyvírók minden esetet képesek úgy csavarni, hogy az eredmény mérföldekre kerüljön a valóságtól. Ezt Dán Dominik is saját bőrén tapasztalta meg, amikor a Kriminálka Staré Mesto című szlovák televíziós sorozatban működött közre, és amikor a Červený kapitán című könyve szerint 2016-ban egy azonos című filmet készítettek.

 

 

 

 

Azok az olvasók, akik hűségesen rajonganak Dan regényeiért , már megszokták, hogy a szerző évente kétszer jelenik meg. Az utolsó bűnöző a fiókjában a Letter from the Underworld , melynek története a kilencvenes évek elején játszódik - Szlovákia új korszakba lép, az emberek megismerik a demokrácia fogalmát annak negatív és pozitív hatásaival együtt, az újonnan megválasztott elnök széles körű amnesztiát hirdetett. Az új korszak új, brutálisabb és szörnyűbb gyilkosságokat hoz, a múlt árnyékai nemcsak a nyomozókat, hanem magukat a gyilkosokat is kísértik.

 

 

 

Dominik Dan történeteinek kronológiája és zárójelben az írási sorrend:

 

A nyolcvanas évekből

Csomó (16.)

Költő (18.)

Gentle Fatamorgana (22.)

 

A kilencvenes évekből

Levél a sírból (26.)

Mucha (10.)

Szörnyeteg (3.)

Légykapó (11.)

Vörös kapitány (6.)

A vér nem víz (21.)

Az összes igazítás hamvai (1.)

Szégyentelen ártatlan (2.)

Cigaretta két ütésben (25.)

Sarkú (14.)

Egy láb a sírban (20.)

17. cella (5.)

Csak kétszer élsz (13.)

Halál a túlparton (23.)

Roots of Evil (24.)

 

2000 után

Az ártatlanoknak nem bocsátanak meg (19.)

Sára (4.)

Mindennapi bűnünk (7.)

Herceg halála (8.)

Nos (12.)

Bőr szív (15.)

A szépség és a szörny (17.)

Sötét hazugságok éjszakája (9.)

 

Customer reviews1

avatar
Ladislav

Výborný článok o D. Dánovi, Hlavne sa mi páči zoznam kníh zoradených v čase.

...

Írja meg a véleményét
Helyezze be személyes adatait az űrlapba, és írja be a véleményét hogy segítsen más ügyfeleknek.

...

Válasz hozzáadása hozzászóláshoz:

... Mégse